کد خبر 165884
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۱ - ۲۲:۵۷

تلبس به لباس مقدس روحانیت، برای همه طلاب و روحانیان، تنها بر اساس ضوابط و آیین‌نامه شورای عالی حوزه‌های علمیه، امکان‌پذیر است.

به گزارش مشرق به نقل از رسا، شورای عالی حوزه‌های علمیه به منظور سامان‌دهی، رسمیت‌بخشی، حفظ و حراست از قداست لباس روحانیت و تشویق و ترغیب طلاب به امر تلبس، آیین‌نامه تلبس طلاب را تدوین کرده است که برای آشنایی بیشتر این آیین نامه را برای مخاطبان منتشر می‌کنیم.

تلبس به لباس مقدس روحانیت، برای همه طلاب و روحانیان، تنها بر اساس ضوابط و آیین‌نامه شورای عالی حوزه‌های علمیه، امکان‌پذیر است.

پوشیدن لباس روحانیت برای چه کسانی ممنوع است؟

براساس این گزارش، هر گونه تلبس به لباس روحانیت، برای افراد عادی و برای طلاب بدون پرونده در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، ممنوع است؛ این افراد موظف‌اند پس از اخذ کد مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، نسبت به تلبس بر اساس ضوابط آیین‌نامه شورای عالی حوزه، اقدام کنند.
این گزارش می‌افزاید، معاونت تهذیب مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، مسئول برنامه‌ریزی، سامان‌دهی تلبس و نظارت بر حسن اجرای آن است. همچنین معاونت تهذیب مدیریتهای حوزه علمیه استانی، مسؤولیت تشکیل پرونده تلبس، تأیید صلاحیت نهایی پس از استعلام صلاحیتهای علمی و عمومی از واحدهای سازمانی مربوط، و صدور مجوز تلبس طلاب را به عهده دارد.

لباس روحانیت، چیست؟

لباس روحانیت، عبارت است از عمامه، عبا و قبا که نشانگر برخورداری از تحصیلات دینی در حوزه‌های علمیه، پایبندی به ارزشهای اسلامی و آمادگی ایفای نقش در جامعه اسلامی است.

 شرایط عمومی تلبس

داشتن حداقل، 18 سال سن، داشتن وضعیت جسمی و روحی مناسب که در صورت نیاز و تشخیص ضرورت، از طریق آزمایش‌های پزشکی و روان‌شناختی، بررسی می‌شود،  عدم عضویت و سابقه ارتباط با گروهکهای انحرافی و گروه‌های مخالف اسلام و تشیع و نظام اسلامی، عدم انحراف فکری و سیاسی و اخلاقی، التزام عملی به اصل ولایت فقیه و قوانین جمهوری اسلامی و نداشتن محکومیت‌ کیفری و حقوقی مؤثر از شرایط عمومی تلبس است.

 شرایط علمی تلبس

اتمام پایه پنجم(قبولی در تمامی امتحانات مربوط) برای طلاب مدارس بلندمدت، توان پاسخ‌گویی به سؤالات دینی رایج در جامعه، گذراندن دوره ویژه مربوط به وظایف روحانیت در پایه پنجم، بر اساس دستورالعمل مصوب مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، شرایط اخلاقی و رفتاری تلبس شامل  پایبندی به انجام‌دادن واجبات و ترک محرمات،  دارا بودن حسن اخلاق،‌ تعادل شخصیتی و رفتاری و تناسب ظاهری، نداشتن سابقه سوء منافی با شئون روحانیت از شرایط علمی تلیس به شمار می آید.

 این گزارش می افزاید، احراز شرایط بر عهده معاونت تهذیب با همکاری واحد سازمانی آمار و بررسی مدیریت حوزه‌های علمیه استانی، بر اساس دستورالعمل مصوب مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهدبود.

این گزارش حاکی است، طلاب متقاضی، پس از گذراندن دوره ویژه، تشکیل و تکمیل پرونده تلبس، احراز صلاحیت‌های لازم توسط معاونت‌های ذی‌ربط و دریافت مجوز تلبس، ملبس به لباس مقدس روحانیت خواهندشد.

لازم به ذکر است، معاونت تهذیب مدیریتهای استانی، همه ساله، نسبت به برگزاری مراسم رسمی عمامه‌گذاری در کنار سایر مراسمها، اقدام می کند.

وظایف فرد ملبس به لباس روحانیت

رعایت پوشش مناسب عرف روحانیت، رعایت نظم، نظافت و پاکیزگی بدن و لباس و مرتب‌بودن سر و صورت متناسب با عرف روحانیت، پرهیز از وضعیت ظاهری غیر متناسب، حفظ حرمت لباس در معاشرتهای اجتماعی، مراعات زی طلبگی در مجالس مختلف و پرهیز از حضور در محافل مختلط که حدود شرعی، در آن رعایت نمی‌شود،  پرهیز از روحیه اشرافی‌گری و تجمل‌گرایی، و رعایت شؤون روحانیت در وضعیت زندگی و مسکن و خودرو بخش از این وظایف است.

همچنین تلبس دائم،‌ رعایت اخلاق و آداب اسلامی و پرهیز از شوخی‌های افراطی و خلاف نزاکت، پرهیز از درگیری‌های لفظی و فیزیکی غیر متناسب با شؤون روحانیت، حفظ مناعت طبع و عزت نفس در تأمین معاش، و پرهیز از سوء استفاده از لباس روحانیت برای مقاصد سوء، پرهیز از ورود به عرصه‌های ناسالم اقتصادی، مانند شرکتهای هرمی، پرهیز از ارتباط با گروه‌های معاند نظام اسلامی و عضویت در آنها، پرهیز از انجام‌دادن رفتارهای وسواس‌گونه، به ویژه در خصوص طهارت و نجاست، و اقدام به معالجه در صورت لزوم از دیگر این وظایف به شمار می‌آید.

 طلاب ملبس، موظف‌اند به صورت دائم، از این لباس استفاده کنند؛ به نحوی که عرفاً، ملبس محسوب شوند.

تلبس محصلان یا فارغ‌التحصیلان مراکز غیر حوزوی، ممنوع است.

معاونت تهذیب حوزه علمیه استانی، موظف است در صورت فقدان شرایط مذکور در این آیین‌نامه، نسبت به لغو مجوز تلبس، اقدام کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس